ZDSMA

ZJAVA O SKLADNOSTI (ZDSMA)
Izjava o dostopnosti

KS Veliki Podlog se zavezuje omogočati dostopnost za spletno stran: https://www.ksvelikipodlog.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na celotno spletno stran. Spletna stran je  skladna s priporočili WCAG 2.1 nivo AA.  Spletna stran vsebuje Facebook vtičnik, ki je za slepe uporabnike slabo dostopen. Ker to ni naš izdelek, ga ne moremo prilagoditi.
Za zagotavljanje dostopnosti so bile zagotovljene naslednje sistemske prilagoditve:Prilagajanje velikosti pisave in barvnih kontrastov.Odzivno oblikovanje oz. prilagajanje postavitve vsebine zaslonu.Navigacija s tipkovnico.Predvidljivo delovanje spletišča.Omogočena uporaba različnih ravni naslovov.Omogočeno nadomestno besedilo za opise fotografij, slik.Stopnja skladnostiSpletišče je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti je bila pripravljena 1. 1. 2022. Metoda, ki smo jo  pri oblikovanju te izjave uporabili je samoocena. Izjava je bila nazadnje pregledana 14. 4. 2023.
Povratne in kontaktne informacijeVsa vprašanja ali komentarje povezane s spletno dostopnostjo nam pošljite na e-pošto: ks.veliki-podlog@krsko.si.  Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (Uradni list RS, št. 30/18), lahko oddate opis in povezavo na nedostopno vsebino spletišča Inšpektoratu Republike Slovenije za informacijsko družbo. 

Izvršilni postopekIzvršilni organ za morebitne postopke je: Ministrstvo  za digitalno preobrazbo, Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana, 01 555 58 48, gp.irsid@gov.si.

Nedostopna vsebina na spletnem mestu
Nedostopna vsebina
Dostopnost spletišča nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,programsko generirani dokumenti (npr. letna poročila), različne kompleksne tabele s podatki.


Zadnja sprememba: 14.04.2023